FETTUCCINE ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

01

ΥΛΙΚΑ

4 λοβοί σκόρδου

1 κρεμμύδι, μεγάλο

200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

200 γρ. λευκός τόνος σε ηλιέλαιο, στραγγισμένος, Alelma

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 κ.σ. ρίγανη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

500 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

250 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη + 80 γρ. για το σερβίρισμα

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλες φέτες.
2Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
3Προσθέτουμε στο τηγάνι το τόνο και τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, τη σάλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη.
4Αφήνουμε τη σάλτσα να ζεσταθεί και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά και να αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να σιγοβράσει.
5Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα fettuccine και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
6Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ζυμαρικά, σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα.
Δημιουργός αυτής της συνταγής είναι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.