ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φακές

1 φλ. κινόα

ερυθρός τόνος, σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Alelma

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες

1 κ.σ. κάππαρη

10 ντοματίνια

1 αγγούρι

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και λίγο αλάτι. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό μας να έρθει σε βρασμό
2Προσθέτουμε τις φακές και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε καλά τις φακές. Τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
4Ξεπλένουμε την κινόα τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Σε κατσαρόλα προσθέτουμε 2 φλ. νερό και τη κινόα.
5Σκεπάζουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
6Ψιλοκόβουμε σε καρέ το αγγούρι και τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο σκεύος μαζί με το αγγούρι, τις πιπεριές, τις ελιές και τη κάπαρη.
7Προσθέτουμε τη κρύα κινόα, τις φακές και το τόνο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Δημιουργός αυτής της συνταγής είναι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.