ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ

01

ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου

540 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα

4 φλ. ρόκα

1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες

170 γρ. ερυθρός τόνος σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Alelma

αλάτι

πιπέρι

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
2Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
3Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.
4Μοιράζουμε τη ρόκα και το αγγούρι σε 4 πιάτα.
5Από πάνω προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα κομμάτια τόνου. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.