01
ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
540 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα
4 φλ. ρόκα
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
170 γρ. ερυθρός τόνος σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Alelma
αλάτι
πιπέρι
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. |
2 | Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά. |
3 | Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. |
4 | Μοιράζουμε τη ρόκα και το αγγούρι σε 4 πιάτα. |
5 | Από πάνω προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα κομμάτια τόνου. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε. |