01
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ερυθρός καπνιστός τόνος Αλοννήσου σε εξαιρετικό παρθενο ελαιόλαδο 120g, Alelma
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. κουκουνάρι
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
3 κ.σ. λεμόνι, χυμό
αλάτι, κατά βούληση
1 πακέτο αλμυρά κρακεράκια στρόγγυλα
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Σε ένα μούλτι βάζουμε τον τόνο, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το καρότο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη αλοιφή. |
2 | Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. |
3 | Μεταφέρουμε το πέστο τόνου σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. |
4 | Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε πιατέλα, αλείφουμε κάθε κρακεράκι με γενναία ποσότητα από το πέστο τόνου, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. |
Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr