ΓΡΗΓΟΡΗ QUESADILLAS ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. λευκός τόνος σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Alelma

300 γρ. τσένταρ, τριμμένο

150 γρ. καλαμπόκι

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και σε φέτες

3-4 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. λευκό πιπέρι

αλάτι, κατά βούληση

4 τορτίγιες, μεγάλες

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το καλαμπόκι, το κόκκινο κρεμμύδι, την πιπεριά και τις ελιές. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
2Σε ένα μικρότερο σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μας στα λαχανικά που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε.
3Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το τυρί και το τόνο και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι ο τόνος μας να σπάσει πολύ καλά.
4Καρυκεύουμε με πάπρικα, λευκό πιπέρι και αλάτι και μετά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε μια μια τις τορτίγιες μας και τις γεμίζουμε με το μίγμα τσένταρ και τόνου. Ψήνουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το τυρί μας και απλώνουμε από πάνω 2 κ.σ. από το μίγμα με τα λαχανικά μας.
6Διπλώνουμε στη μέση και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν οι quesadillas μας.
7Σερβίρουμε πριν κρυώσουν.
Δημιουργός αυτής της συνταγής είναι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.