01
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. λευκός τόνος σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Alelma
300 γρ. τσένταρ, τριμμένο
150 γρ. καλαμπόκι
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και σε φέτες
3-4 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. λευκό πιπέρι
αλάτι, κατά βούληση
4 τορτίγιες, μεγάλες
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το καλαμπόκι, το κόκκινο κρεμμύδι, την πιπεριά και τις ελιές. Ανακατεύουμε πολύ καλά. |
2 | Σε ένα μικρότερο σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μας στα λαχανικά που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε. |
3 | Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το τυρί και το τόνο και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι ο τόνος μας να σπάσει πολύ καλά. |
4 | Καρυκεύουμε με πάπρικα, λευκό πιπέρι και αλάτι και μετά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. |
5 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε μια μια τις τορτίγιες μας και τις γεμίζουμε με το μίγμα τσένταρ και τόνου. Ψήνουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το τυρί μας και απλώνουμε από πάνω 2 κ.σ. από το μίγμα με τα λαχανικά μας. |
6 | Διπλώνουμε στη μέση και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν οι quesadillas μας. |
7 | Σερβίρουμε πριν κρυώσουν. |