01
ΥΛΙΚΑ
4 λοβοί σκόρδου
1 κρεμμύδι, μεγάλο
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
200 γρ. λευκός τόνος σε ηλιέλαιο, στραγγισμένος, Alelma
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.σ. ρίγανη
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη + 80 γρ. για το σερβίρισμα
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλες φέτες. |
2 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. |
3 | Προσθέτουμε στο τηγάνι το τόνο και τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, τη σάλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη. |
4 | Αφήνουμε τη σάλτσα να ζεσταθεί και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά και να αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να σιγοβράσει. |
5 | Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα fettuccine και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. |
6 | Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ζυμαρικά, σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα. |