Σαλάτα με φασόλια και τόνο

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φασόλια μπαρμπούνια

160 γρ. ερυθρός τόνος Αλοννήσου σε νερό, Alelma

1 φλ. κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους

1/2 φλ. μαϊντανό, τεμαχισμένο

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός

λίγες σταγόνες Tabasco ή 1 κ.σ. νιφάδες τσίλι

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κατά βούληση

αλάτι, κατά βούληση

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό και μία πρέζα αλάτι βάζουμε τα φασόλια μπαρμπούνια, ώστε να καλύπτονται πλήρως με το νερό.
2Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.
3Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε στην άκρη.
4Σουρώνουμε το λάδι από τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
5Προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά.
6Βάζουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το μαύρο πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες Tabasco.
7Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αλατίζουμε, κατά βούληση.
8Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr