01
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φασόλια μπαρμπούνια
160 γρ. ερυθρός τόνος Αλοννήσου σε νερό, Alelma
1 φλ. κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
1/2 φλ. μαϊντανό, τεμαχισμένο
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
λίγες σταγόνες Tabasco ή 1 κ.σ. νιφάδες τσίλι
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κατά βούληση
αλάτι, κατά βούληση
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό και μία πρέζα αλάτι βάζουμε τα φασόλια μπαρμπούνια, ώστε να καλύπτονται πλήρως με το νερό. |
2 | Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε. |
3 | Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Σουρώνουμε το λάδι από τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. |
5 | Προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά. |
6 | Βάζουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το μαύρο πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες Tabasco. |
7 | Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αλατίζουμε, κατά βούληση. |
8 | Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. |
Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr