01
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη, σε κύβους
3 κονσέρβες ερυθρός τόνος Αλοννήσου σε εξαιρτικό παρθένο ελαιόλαδο (120 γρ. κάθε μια), στραγγισμένες
1 αβγό
1/4 φλ. κρεμμύδι, κομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. φρυγανιά
1 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. βασιλικός
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
αλάτι, κατά βούληση
1 κ.σ. ελαιόλαδο
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Βάζουμε την πατάτα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, να την καλύπτει. |
2 | Βράζουμε σε υψηλή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για 20 λεπτά. |
3 | Σουρώνουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά. |
4 | Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε την πατάτα με ένα πιρούνι. |
5 | Στο μπολ με την πατάτα πουρέ, προσθέτουμε τον τόνο, το αβγό, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τα ψίχουλα, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το πιπέρι καγιέν και όσο αλάτι θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. |
6 | Χωρίζουμε σε 8 μερίδες και φτιάχνουμε μπιφτέκια. |
7 | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. |
8 | Ψήνουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. |
Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr