Κρακεράκια με Πέστο Τόνου

01

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ερυθρός καπνιστός τόνος Αλοννήσου σε εξαιρετικό παρθενο ελαιόλαδο 120g, Alelma

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. κουκουνάρι

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, τριμμένο

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

3 κ.σ. λεμόνι, χυμό

αλάτι, κατά βούληση

1 πακέτο αλμυρά κρακεράκια στρόγγυλα

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μούλτι βάζουμε τον τόνο, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το καρότο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη αλοιφή.
2Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
3Μεταφέρουμε το πέστο τόνου σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε πιατέλα, αλείφουμε κάθε κρακεράκι με γενναία ποσότητα από το πέστο τόνου, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr