01
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κινόα
μια πρέζα αλάτι
50 ml ζεστό νερό
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ. αρακά, βρασμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
200 γρ. ερυθρός τόνος Αλοννήσου σε ηλιέλαιο, Alelma
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ λεμόνι, το χυμό + ½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. |
2 | Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και την κινόα. |
3 | Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, μέχρι η κινόα να μαλακώσει ελαφρώς, αλλά να κρατάει λίγο. |
4 | Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να αφρατέψει και αφήνουμε στην άκρη. |
5 | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τον αρακά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και θρυμματίζουμε από πάνω τον τόνο. |
6 | Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. |
7 | Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε. |
Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr