Συνέντευξη 2

  • Ποιο είναι το story/ το αφήγημα πίσω από τη δημιουργία της εταιρείας σας; Ποια η ιδέα. η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

Το εργαστήρι θαλασσινών γεύσεων alelma Fine Delicatessen  δημιουργήθηκε το 2007, σε μια προσπάθεια να διαδώσουμε τη παράδοση του τόπου μας που κληροδοτήθηκε από γενιά σε γενιά. Τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου (συνιδρυτές της επιχείρησης), με εμπειρία στο εμπόριο ψαριών και την επεξεργασία τόνου με βάση την παραδοσιακή συνταγή, φτιάξαμε έναν χώρο άρτια εξοπλισμένο ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε την εξαιρετική ποιότητα και γεύση του τόνου στους λάτρεις του καλού φαγητού.

  • Μιλήστε μας για τα προϊόντα Alelma . Τι παράγετε, Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής;

Στο εργαστήριό μας, αξιολογούμε προσεκτικά την πρώτη ύλη και διαλέγουμε εξ’ ολοκλήρου με το χέρι τα καλύτερα κομμάτια λευκού ή ερυθρού τόνου. Στη συνέχεια, με βάση την παραδοσιακή συνταγή επεξεργαζόμαστε τον τόνο για να δημιουργήσουμε τα εξαιρετικά μας προϊόντα τόνου σε νερό ή λάδι.

  • Που μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα σας, πως τα διακινείτε στην ελληνική αγορά; Κάνετε ή σκέφτεστε να κάνετε εξαγωγές;

Τα προϊόντα μας βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε καταστήματα στο εξωτερικό.

  • Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τον τόνο Αλοννήσου τόσο ξεχωριστό και ποιο είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τα δικά σας προϊόντα να ξεχωρίζουν;

Ο τόνος ALELMA είναι σύμμαχος της υγιεινής διατροφής. O τόνος είναι μια πολύ καλή πηγή λιπαρών ω-3. και πρωτεϊνών. Ο τόνος Alelma  προέρχεται από την Μεσόγειο και το Αιγαίο, θάλασσες γνωστές για την καθαρότητα των βυθών τους, που κάνουν τον τόνο μας εξαιρετικό για διατροφή ή για ενίσχυση της υγείας και πρόληψη νόσων όπως της στεφανιαίας, καθώς η μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιφλεγμονώδη λιπαρά ωμέγα-3 βοηθάει στη μείωση της ¨κακής ¨χοληστερίνης στις αρτηρίες και στα αιμοφόρα αγγεία. Σημαντική είναι ακόμη η συμβολή του στην σωστή ανάπτυξη του οργανισμού και στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. 

Το βασικότερο όμως, αυτό που κάνει τα προϊόντα Alelma ιδιαίτερα και κατάλληλα για όλους, άτομα όλων των ηλικιών, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και το σπουδαιότερο γυναίκες που είναι στην περίοδο της εγκυμοσύνης είναι ότι έχουν απουσία βαρέων μετάλλων. Ως εταιρία έχουμε μια πολύ αυστηρή αξιολόγηση όσων αφορά την προμήθειά μας στην πρώτη ύλη μας.  

  • Ποιο από τα προϊόντα σας είναι το πιο δημοφιλές; Ποιο είναι το “best seller”;

Το κάθε προϊόν μας είναι ξεχωριστό και έχει δημιουργηθεί για να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα προϊόντα μας μπορούν να προσαρμοστούν σε πλήθος συνταγών αλλά και να καταναλωθούν ως ένας ντελικάτος μεζές. 

  • Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;   

Όνειρό μας είναι η διατήρηση της παραδοσιακής συνταγής και η εξέλιξή της σε μοναδικά προϊόντα που θα καταστήσουν την επιχείρησή μας αυθεντία του είδους και την Αλόννησο ως τον κατεξοχήν τόπο προέλευσης του ποιοτικού και θρεπτικού τόνου. Τελευταία προσπάθεια να διευρύνουμε την γκάμα των προϊόντων μας είναι το tuna belly σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με δενδρολίβανο…μια πολλά υποσχόμενη γεύση. Και φυσικά η προσπάθεια δεν σταματά….