Πικάντικα Μπιφτέκια Τόνου

01

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη, σε κύβους

3 κονσέρβες ερυθρός τόνος Αλοννήσου σε εξαιρτικό παρθένο ελαιόλαδο (120 γρ. κάθε μια), στραγγισμένες

1 αβγό

1/4 φλ. κρεμμύδι, κομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. φρυγανιά

1 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. βασιλικός

1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν

αλάτι, κατά βούληση

1 κ.σ. ελαιόλαδο

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε την πατάτα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, να την καλύπτει.
2Βράζουμε σε υψηλή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για 20 λεπτά.
3Σουρώνουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά.
4Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε την πατάτα με ένα πιρούνι.
5Στο μπολ με την πατάτα πουρέ, προσθέτουμε τον τόνο, το αβγό, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τα ψίχουλα, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το πιπέρι καγιέν και όσο αλάτι θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
6Χωρίζουμε σε 8 μερίδες και φτιάχνουμε μπιφτέκια.
7Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
8Ψήνουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print