ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κινόα

μια πρέζα αλάτι

50 ml ζεστό νερό

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλ. αρακά, βρασμένο

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

200 γρ. ερυθρός τόνος Αλοννήσου σε ηλιέλαιο, Alelma

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ λεμόνι, το χυμό + ½  λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
2Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και την κινόα.
3Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, μέχρι η κινόα να μαλακώσει ελαφρώς, αλλά να κρατάει λίγο.
4Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να αφρατέψει και αφήνουμε στην άκρη.
5Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τον αρακά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και θρυμματίζουμε από πάνω τον τόνο.
6Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
7Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print