Πίτσα με τόνο

pitsa me tono

Υλικά:

για τη ζύμη:

  • μια δόση βασικής ζύμης για πίτσα

για τη σάλτσα:

  • 1 φλ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ρίγανη
  • αλάτι

για τη γέμιση:

  • 1 βάζο τόνο Alelma της αρεσκείας σας
  • 1 τομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
  • ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη. Μέχρι να φουσκώσει η ζύμη φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και την σάλτσα τομάτας. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10’ περίπου. Μετά αποσύρουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την απλώνουμε σε ένα ταψί λαδωμένο και τη βάζουμε για περίπου 15’ σε ζεστό φούρνο. Μετά απλώνουμε τη σάλτσα και τέλος τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC μέχρι να πάρει χρώμα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print