Kανελόνια με τόνο

01

ΥΛΙΚΑ

120γρ λευκό τόνο σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (ένα βάζο)

1 καρότο μικρό τριμμένο

1 πιπεριά κόκκινη και ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

50ml χυμό ντομάτας

2 κ.σ τυρί κρέμα

Άνηθο

Σκόρδο σε σκόνη

10 κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο

Για τη σάλτσα:

150ml χυμό ντομάτας

2 κ.σ γιαούρτι

2 κ.σ τυρί κρέμα

4 κ.σ ελαιόλαδο από τον τόνο

Σκόρδο σε σκόνη

Άνηθο

150γρ κίτρινα τριμμένα τυριά

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Θρυμματίζουμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε με το καρότο, την πιπεριά, το κρεμμυδάκι, τον χυμό ντομάτας, το τυρί κρέμα, τον άνηθο και το σκόρδο σκόνη.
2Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σε ταψάκι, ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας, περιχύνουμε τα κανελόνια και ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να καλυφθούν τα κανελόνια μέχρι τη μέση.
3Ρίχνουμε απο πάνω κίτρινα τυριά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C. Αφαιρούμαι το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε άλλα 10΄ μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι δημιουργία της Blonde.cook, Μπορείτε να βρείτε την συνταγή εδώ.