01
ΥΛΙΚΑ
120γρ λευκό τόνο σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (ένα βάζο)
1 καρότο μικρό τριμμένο
1 πιπεριά κόκκινη και ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
50ml χυμό ντομάτας
2 κ.σ τυρί κρέμα
Άνηθο
Σκόρδο σε σκόνη
10 κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
Για τη σάλτσα:
150ml χυμό ντομάτας
2 κ.σ γιαούρτι
2 κ.σ τυρί κρέμα
4 κ.σ ελαιόλαδο από τον τόνο
Σκόρδο σε σκόνη
Άνηθο
150γρ κίτρινα τριμμένα τυριά
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Θρυμματίζουμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε με το καρότο, την πιπεριά, το κρεμμυδάκι, τον χυμό ντομάτας, το τυρί κρέμα, τον άνηθο και το σκόρδο σκόνη. |
2 | Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σε ταψάκι, ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας, περιχύνουμε τα κανελόνια και ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να καλυφθούν τα κανελόνια μέχρι τη μέση. |
3 | Ρίχνουμε απο πάνω κίτρινα τυριά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C. Αφαιρούμαι το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε άλλα 10΄ μέχρι να ροδίσουν. |