Υλικά:
- 1 βάζο τόνος Αλοννήσου Αlelma πικάντικος σε λάδι (αφαιρούμε τις πιπεριές)
- 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 1 αυγό
- Λίγο γάλα
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εάν θέλουμε τα κεφτεδάκια μας αρκετά πικάντικα λιώνουμε και προσθέτουμε στο μίγμα μας και 1-2 από τις κόκκινες πιπεριές του βάζου). Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο περίπου 15 λεπτά για σφίξει η ζύμη. Τα πλάθουμε σε μικρά στρόγγυλα κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Αν θέλουμε να μην είναι πικάντικα θα χρησιμοποιήσουμε τόνο Αλοννήσου Alelma σε λάδι.