01
ΥΛΙΚΑ
Για την πίτσα:
400 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα
σάλτσα ντομάτας
150 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
160 γρ. λευκός καπνιστός τόνος Alalunga σε ελαιόλαδο, Alelma
¼ φλ. κάπαρη, ξεπλυμένη
¼ φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
4 ντομάτες, τριμμένες
1 μεγάλο ξερό φύλλο δάφνης
μια μεγάλη πρέζα ξερή ρίγανη
½ κ.γ. ψιλή ζάχαρη
αλάτι, κατά βούληση
¼ κ.γ μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα: | Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. |
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την ντομάτα, το φύλλο δάφνης, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 10 περίπου λεπτά. | |
Για την πίτσα: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. |
Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη φρέσκια ζύμη για πίτσα σε σχήμα κύκλου. | |
Τη μεταφέρουμε σε ένα κυκλικό ταψί. | |
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης από τη σάλτσα, απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και ψήνουμε για 5 περίπου λεπτά. | |
Στραγγίζουμε τον τόνο. | |
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη με τη μισή ποσότητα τυριού και σκορπίζουμε από πάνω τον τόνο, την κάπαρη, τις ελιές, το σκόρδο και την υπόλοιπη γραβιέρα. | |
Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο, ψήνουμε την πίτσα για 10 λεπτά ακόμη και την σερβίρουμε ζεστή. |
Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr