Μπουρεκάκια με Τόνο και Σπανάκι

01

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα κουρού, κατεψυγμένα

2 μεγάλα αβγά

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

½ μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

¼ κγ. αλάτι

1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

150 γρ. σπανάκι

450 γρ. ερυθρός κανπιστός τόνος Αλοννήσου σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

¼ φλ. πράσινες πιπεριές, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες

1 κ.γ. χυμός λεμονιού

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βράζουμε 1 αυγό μέχρι να γίνει σφιχτό, το αφήνουμε να κρυώσει και το τεμαχίζουμε.
2Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
3Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά.
4Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σπανάκι σταδιακά, 1 χούφτα τη φορά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά.
5Μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
6Προσθέτουμε τον τόνο, τις ελιές, το χυμό λεμονιού, το τεμαχισμένο βραστό αβγό και ανακατεύουμε. Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
Με τη βοήθεια ενός κουπ-πάτ ή με ένα ποτήρι κόβουμε τα φύλλα τις σφολιάτας σε κύκλους.
7Απλώνουμε τις ζύμες κουρού στα ταψιά μας και μοιράζουμε 1/2 κ.σ. γέμιση τοποθετώντας τη στο μισό ημικύκλιο κάθε ζύμης.
8Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες για να κλείσει το μπουρεκάκι. Χτυπάμε το 2ο αυγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε τα μπουρεκάκια με το μείγμα.
9Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρουμε σε μία σχάρα, αφήνουμε για 10 λεπτά για να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr