01
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα κουρού, κατεψυγμένα
2 μεγάλα αβγά
1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¼ κγ. αλάτι
1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
150 γρ. σπανάκι
450 γρ. ερυθρός κανπιστός τόνος Αλοννήσου σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
¼ φλ. πράσινες πιπεριές, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Βράζουμε 1 αυγό μέχρι να γίνει σφιχτό, το αφήνουμε να κρυώσει και το τεμαχίζουμε. |
2 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
3 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά. |
4 | Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σπανάκι σταδιακά, 1 χούφτα τη φορά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά. |
5 | Μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. |
6 | Προσθέτουμε τον τόνο, τις ελιές, το χυμό λεμονιού, το τεμαχισμένο βραστό αβγό και ανακατεύουμε. Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. |
Με τη βοήθεια ενός κουπ-πάτ ή με ένα ποτήρι κόβουμε τα φύλλα τις σφολιάτας σε κύκλους. | |
7 | Απλώνουμε τις ζύμες κουρού στα ταψιά μας και μοιράζουμε 1/2 κ.σ. γέμιση τοποθετώντας τη στο μισό ημικύκλιο κάθε ζύμης. |
8 | Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες για να κλείσει το μπουρεκάκι. Χτυπάμε το 2ο αυγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε τα μπουρεκάκια με το μείγμα. |
9 | Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρουμε σε μία σχάρα, αφήνουμε για 10 λεπτά για να κρυώσουν και σερβίρουμε. |
Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr