01
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄
160 γρ. λευκός καπνιστός τόνος Αλοννήσου Alalungaσε ηλιέλαιο, Alelma
100 γρ. κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
10 ντοματίνια, τεμαχισμένα
3 κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
1/2 μάτσο μαϊντανός, τεμαχισμένος
40 γρ. πράσινες ελιές, τεμαχισμένες
4 κ.σ. μαγιονέζα
1 λεμόνι, χυμός
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 2 φλ. νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε το μαγειρεμένο ρύζι στην άκρη να κρυώσει. |
2 | Στο μεταξύ, σε ένη τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Στραγγίζουμε τον τόνο από το ηλιέλαιο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ρύζι και τον τόνο και ανακατεύουμε. |
4 | Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, λίγο μαϊντανό, τις ελιές και ανακατεύουμε. |
5 | Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι. |
6 | Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το μίγμα μαγιονέζας, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε. |
Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr