01
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό αραιωμένο με λίγο γάλα
Για την γέμιση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2-3 πίκλες ψιλοκομμένες
2-3 λιαστές ντομάτες
1 κουτ.σούπας μαγιονέζα
2 κουτ.σούπας γιαούρτι
2 κουτ.σούπας μουστάρδα
150γρ τόνο σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα βολοβάν | κόβουμε την σφολιάτα με κουπάτ και με ίδια κουπάτ σε μικρότερο μέγεθος δημιουργούμε στα μισά μια τρύπα στην μέση. |
1 | Αλείφουμε με αυγό και κολλάμε μεταξύ τους. |
2 | Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25-30′ . |
Για την γέμιση | ανακατευουμε 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο, 2-3 πίκλες αγγουράκι ψιλοκομμένο, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 2-3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 κουτ.σούπας μαγιονέζα, 2 κουτ.σούπας γιαούρτι, 2 κουτ.σούπας μουστάρδα, 150γρ τόνο. |
1 | Όταν κρυώσουν τα σφολιατίνια γεμίζουμε και διακοσμούμε |