Φωλιές σφολιάτας (βολοβάν) με γέμιση τόνου

01

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας

1 αυγό αραιωμένο με λίγο γάλα

Για την γέμιση

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2-3 πίκλες ψιλοκομμένες

2-3 λιαστές ντομάτες

1 κουτ.σούπας μαγιονέζα

2 κουτ.σούπας γιαούρτι

2 κουτ.σούπας μουστάρδα

150γρ τόνο σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα βολοβάνκόβουμε την σφολιάτα με κουπάτ και με ίδια κουπάτ σε μικρότερο μέγεθος δημιουργούμε στα μισά μια τρύπα στην μέση.
1Αλείφουμε με αυγό και κολλάμε μεταξύ τους.
2Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25-30′ .
Για την γέμισηανακατευουμε 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο, 2-3 πίκλες αγγουράκι ψιλοκομμένο, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 2-3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 κουτ.σούπας μαγιονέζα, 2 κουτ.σούπας γιαούρτι, 2 κουτ.σούπας μουστάρδα, 150γρ τόνο.
1Όταν κρυώσουν τα σφολιατίνια γεμίζουμε και διακοσμούμε
Η συνταγή είναι δημιουργία της Blonde.cook, Μπορείτε να βρείτε την συνταγή εδώ.