01
ΥΛΙΚΑ
450 gr λευκός πικάντικος τόνος Αλοννήσου Alalunga σε ηλιέλαιο
8 tortillas καλαμποκιού 15 cm
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κόκκινα κρεμμύδια, μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα
Αλάτι
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 αγγούρι μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά, κομμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ
1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Ανάψτε μια ψησταριά ή ζεστάνετε ένα τηγάνι τύπου γκριλιέρα. |
2 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε σε σχετικά υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 8 λεπτά. |
3 | Προσθέτουμε τη πάπρικα και μαγειρεύουμε το μίγμα για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το ξύδι και μαγειρεύουμε το μίγμα για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο. |
4 | Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατύουμε το μάνγκο, το αγγούρι, την πιπεριά, τον χυμό λάϊμ και τον κόλιανδρο και γαρνίρουμε με αλάτι. |
5 | Ψήνουμε τις tortillas για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθούν και να μαλακώσουν. Τοποθετούμε τις tortillas τη μια πάνω στην άλλη και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές. |
6 | Σπάμε τον τόνο σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε τη σάλτσα και τις tortillas και αφήνουμε τον καθένα να φτιάξει το δικό του τάκο. |
Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr