01
ΥΛΙΚΑ
225 γρ. πέννες
200 γρ. λευκός τόνος Αλοννήσου σε ηλιέλαιο, στραγγισμένος, Alelma
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 3/4 φλ. γάλα άπαχο
1/2 φλ. τυρί κρέμα, μαλακό με χαμηλά λιπαρά
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
φύλλα βασιλικού, για το γαρνίρισμα
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο. |
2 | Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χωρίς να προσθέσουμε αλάτι ή μαγειρικά λίπη. |
3 | Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι. |
5 | Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και μαγειρεύουμε 6 λεπτά ή μέχρι η πιπεριά να γίνει τρυφερή, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. |
6 | Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να γίνει παχύρευστο. |
7 | Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. |
8 | Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. |
9 | Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, 1/4 φλ. παρμεζάνα και το τόνο. |
10 | Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. παρμεζάνα και ψήνουμε 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει ελαφρώς. |
Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr