01
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. φακές
1 φλ. κινόα
ερυθρός τόνος, σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Alelma
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
1 κ.σ. κάππαρη
10 ντοματίνια
1 αγγούρι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και λίγο αλάτι. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό μας να έρθει σε βρασμό |
2 | Προσθέτουμε τις φακές και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. |
3 | Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε καλά τις φακές. Τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. |
4 | Ξεπλένουμε την κινόα τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Σε κατσαρόλα προσθέτουμε 2 φλ. νερό και τη κινόα. |
5 | Σκεπάζουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. |
6 | Ψιλοκόβουμε σε καρέ το αγγούρι και τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο σκεύος μαζί με το αγγούρι, τις πιπεριές, τις ελιές και τη κάπαρη. |
7 | Προσθέτουμε τη κρύα κινόα, τις φακές και το τόνο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε. |