ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

https://dimitrisskarmoutsos.gr

01

ΥΛΙΚΑ

10 μέτριες πατάτες

160 γρ. Λευκός τόνος σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Alelma

3 κ.σ. φύλλα πλατύφυλλο μαϊντανό, κομμένο

¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

½ φλ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες

½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. κόκκινο ξύδι

¼ κ.γ. αλάτι

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό.
2Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
3Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε με κρυώσουν και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
4Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
5Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το ελαιόλαδο της κονσέρβας του και ανακινούμε απαλά το μπολ να εωθούν τα υλικά.
6Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια σερβίρουμε.