https://dimitrisskarmoutsos.gr
01
ΥΛΙΚΑ
10 μέτριες πατάτες
160 γρ. Λευκός τόνος σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Alelma
3 κ.σ. φύλλα πλατύφυλλο μαϊντανό, κομμένο
¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
½ φλ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες
½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόκκινο ξύδι
¼ κ.γ. αλάτι
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό. |
2 | Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι. |
3 | Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε με κρυώσουν και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. |
4 | Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. |
5 | Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το ελαιόλαδο της κονσέρβας του και ανακινούμε απαλά το μπολ να εωθούν τα υλικά. |
6 | Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια σερβίρουμε. |