01
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα:
2 αβοκάντο
250 γρ. ερυθρός τόνος καπνιστός σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Alelma
2 ντομάτες
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός
1 μαϊντανός, για γαρνιτούρα
Για τη σάλτσα:
100 γρ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Πλένουμε πολύ καλά τη ντομάτα μας και τη κόβουμε επίσης σε κυβάκια. | |
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βασιλικό. | |
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαλάτα, τον τόνο, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το αβοκάντο, το βασιλικό και ανακατεύουμε. | |
Για τη σάλτσα: | Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. |
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. |
Βρείτε την συνταγή αναλυτικά στο dimitrisskarmoutsos.gr