01
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. noodles
250 γρ. λευκός τόνος καπνιστός σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Alelma
2 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές φέτες
1/2 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
150 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. καλαμπόκι
8 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. σησαμέλαιο
150 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα noodles και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. | |
Σε ένα wok ή σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το σκόρδο και ψήνουμε για 1 λεπτό. | |
Προσθέτουμε στο wok το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε. | |
Προσθέτουμε τα μανιτάρια τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά. | |
Προσθέτουμε στο wok τα noodles, τον τόνο και τη γλυκόξινη σάλτσα μας και ανακατεύουμε συνεχώς. | |
Αφαιρόυμε από τη φωτιά το wok, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. |