ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις κοχύλες:

500 γρ. κοχύλες

Για τη γέμιση:

1 κρεμμύδι, λιωμένο στο μούλτι

1 σκ. σκόρδο, λιωμένη

200 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. πάστα τόνου, Alelma

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. εστραγκόν

1 κ.γ. άνηθο

Για τη μπεσαμέλ:

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι

1 lt γάλα

2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

αλάτι, κατά βούληση

λευκό πιπέρι, κατά βούληση

80 γρ. παρμεζάνα, κομμάτι

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις κοχύλες:Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό σε μεσαία φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό.
Προσθέτουμε στο νερό που βράζει τις κοχύλες. Βράζουμε για περίπου 8 λεπτά ή περίπου 2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου των ζυμαρικών.
Σουρώνουμε τις κοχύλες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για να μη κολλήσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για τη γέμιση:Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε πολύ καλά.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το τόνο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1 με 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το εστραγκόν και τον άνηθο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη μπεσαμέλ:Ζεσταίνουμε το γάλα μας είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μη φουσκώσει.
Σε μια κατσαρόλα, και πάλι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγογδάρτη μέχρι να ψηθεί το ρου (βούτυρο-αλεύρι) και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε λίγο γάλα στο ρου, και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και βάζουμε ξανά τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγογδάρτη μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ μας.
Προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για τη σύνθεση:Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε τις κοχύλες μας με τη γέμιση από πάστα τόνου και τυρί κρέμα που έχουμε ετοιμάσει.
Τοποθετούμε τις κοχύλες μας σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε από πάνω τη μπεσαμέλ μας και φροντίζουμε να πάει παντού
Τρίβουμε από πάνω τη παρμεζάνα μας και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Μπορείτε να δείτε την συνταγή αναλυτικά στο https://dimitrisskarmoutsos.gr