Κέικ Τόνου

01

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά

160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. ελαιόλαδο

150 γρ. γάλα

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο

180 γρ. λευκός τόνος πικάντικος σε ηλιέλαιο, Alelma

200 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα ξεπλυμένο και στραγγισμένο ή κατεψυγμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. δυόσμος, αποξηραμένος

½ κ.γ. ρίγανη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και σοτάρουμε. Μόλις αρχίσουν να χρυσαφίζουν τα κρεμμύδια μας αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κρεμμύδι σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
3Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο σκεύος και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
4Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
5Προσθέτουμε το τόνο σε κομματάκια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το τυρί, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης το κρεμμύδι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι τα υλικά να πάνε σε όλο το μίγμα.
6Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα μας. Κουνάμε αν χρειαστεί τη φόρμα μέχρι το μίγμα να απλωθεί καλά.
7Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Σερβίρουμε το κέικ μας αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει αρκετά ώστε να μη διαλυθεί.
Βρείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ