01
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. γάλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
180 γρ. λευκός τόνος πικάντικος σε ηλιέλαιο, Alelma
200 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα ξεπλυμένο και στραγγισμένο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. δυόσμος, αποξηραμένος
½ κ.γ. ρίγανη
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και σοτάρουμε. Μόλις αρχίσουν να χρυσαφίζουν τα κρεμμύδια μας αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κρεμμύδι σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. |
3 | Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο σκεύος και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. |
4 | Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη. |
5 | Προσθέτουμε το τόνο σε κομματάκια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το τυρί, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης το κρεμμύδι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι τα υλικά να πάνε σε όλο το μίγμα. |
6 | Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα μας. Κουνάμε αν χρειαστεί τη φόρμα μέχρι το μίγμα να απλωθεί καλά. |
7 | Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. |
Σερβίρουμε το κέικ μας αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει αρκετά ώστε να μη διαλυθεί. |