01
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. πέννες
1 κρεμμύδι, κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
180 γρ. ερυθρός τόνος σε νερό, Alelma
400 γρ. ντοματίνια, κομμένα
1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αλατίζουμε ελαφρά. Βράζουμε το νερό μας και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε 2 λεπτά λιγότερο ό,τι αναφέρεται στο πακέτο. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. |
3 | Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό της συσκευασίας, τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. |
4 | Προσθέτουμε τα ντοματίνια τα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. |
5 | Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε. |
Μπορείτε να βρείτε την συνταγή με περισσότερες λεπρομέρειες στο: https://dimitrisskarmoutsos.gr