Τάκος Τόνου με Μάνγκο

01

ΥΛΙΚΑ

450 gr λευκός πικάντικος τόνος Αλοννήσου Alalunga σε ηλιέλαιο

8 tortillas καλαμποκιού 15 cm

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κόκκινα κρεμμύδια, μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα

Αλάτι

1 κ.γ. καυτερή πάπρικα

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

1 ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 αγγούρι μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 πιπεριά, κομμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μικρά κυβάκια

2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ

1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ανάψτε μια ψησταριά ή ζεστάνετε ένα τηγάνι τύπου γκριλιέρα.
2Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε σε σχετικά υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 8 λεπτά.
3Προσθέτουμε τη πάπρικα και μαγειρεύουμε το μίγμα για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το ξύδι και μαγειρεύουμε το μίγμα για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο.
4Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατύουμε το μάνγκο, το αγγούρι, την πιπεριά, τον χυμό λάϊμ και τον κόλιανδρο και γαρνίρουμε με αλάτι.
5Ψήνουμε τις tortillas για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθούν και να μαλακώσουν. Τοποθετούμε τις tortillas τη μια πάνω στην άλλη και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές.
6Σπάμε τον τόνο σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε τη σάλτσα και τις tortillas και αφήνουμε τον καθένα να φτιάξει το δικό του τάκο.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print