ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

01

ΥΛΙΚΑ

225 γρ. πέννες

200 γρ. λευκός τόνος Αλοννήσου σε ηλιέλαιο, στραγγισμένος, Alelma

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/3 φλ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 3/4 φλ. γάλα άπαχο

1/2 φλ. τυρί κρέμα, μαλακό με χαμηλά λιπαρά

2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

φύλλα βασιλικού, για το γαρνίρισμα

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο.
2Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χωρίς να προσθέσουμε αλάτι ή μαγειρικά λίπη.
3Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
4Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι.
5Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και μαγειρεύουμε 6 λεπτά ή μέχρι η πιπεριά να γίνει τρυφερή, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
6Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να γίνει παχύρευστο.
7Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
8Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
9Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, 1/4 φλ. παρμεζάνα και το τόνο.
10Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. παρμεζάνα και ψήνουμε 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει ελαφρώς.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print