Μπουρεκάκια με Τόνο και Σπανάκι

01

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα κουρού, κατεψυγμένα

2 μεγάλα αβγά

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

½ μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

¼ κγ. αλάτι

1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

150 γρ. σπανάκι

450 γρ. ερυθρός κανπιστός τόνος Αλοννήσου σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

¼ φλ. πράσινες πιπεριές, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες

1 κ.γ. χυμός λεμονιού

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βράζουμε 1 αυγό μέχρι να γίνει σφιχτό, το αφήνουμε να κρυώσει και το τεμαχίζουμε.
2Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
3Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά.
4Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σπανάκι σταδιακά, 1 χούφτα τη φορά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά.
5Μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
6Προσθέτουμε τον τόνο, τις ελιές, το χυμό λεμονιού, το τεμαχισμένο βραστό αβγό και ανακατεύουμε. Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
Με τη βοήθεια ενός κουπ-πάτ ή με ένα ποτήρι κόβουμε τα φύλλα τις σφολιάτας σε κύκλους.
7Απλώνουμε τις ζύμες κουρού στα ταψιά μας και μοιράζουμε 1/2 κ.σ. γέμιση τοποθετώντας τη στο μισό ημικύκλιο κάθε ζύμης.
8Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες για να κλείσει το μπουρεκάκι. Χτυπάμε το 2ο αυγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε τα μπουρεκάκια με το μείγμα.
9Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρουμε σε μία σχάρα, αφήνουμε για 10 λεπτά για να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print