Μεσογειακή Σαλάτα με Τόνο και Ρύζι

01

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄

160 γρ. λευκός καπνιστός τόνος Αλοννήσου Alalungaσε ηλιέλαιο, Alelma

100 γρ. κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα

2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

10 ντοματίνια, τεμαχισμένα

3 κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα

1/2 μάτσο μαϊντανός, τεμαχισμένος

40 γρ. πράσινες ελιές, τεμαχισμένες

4 κ.σ. μαγιονέζα

1 λεμόνι, χυμός

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 2 φλ. νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε το μαγειρεμένο ρύζι στην άκρη να κρυώσει.
2Στο μεταξύ, σε ένη τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και αφήνουμε στην άκρη.
3Στραγγίζουμε τον τόνο από το ηλιέλαιο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ρύζι και τον τόνο και ανακατεύουμε.
4Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, λίγο μαϊντανό, τις ελιές και ανακατεύουμε.
5Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
6Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το μίγμα μαγιονέζας, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print