Ζυμαρικά με τόνο στον φούρνο

01

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. πέννες

1 κρεμμύδι, κομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

180 γρ. ερυθρός τόνος σε νερό, Alelma

400 γρ. ντοματίνια, κομμένα

1 κ.γ. ξηρή ρίγανη

100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αλατίζουμε ελαφρά. Βράζουμε το νερό μας και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε 2 λεπτά λιγότερο ό,τι αναφέρεται στο πακέτο. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
2Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό της συσκευασίας, τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
4Προσθέτουμε τα ντοματίνια τα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.
5Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print