Τονοσαλάτα Mε Φάβα

Υλικά:

για τη φάβα:

  • κρεμμύδι
  • καρότο
  • σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό

για τη σαλάτα:

  • 150g τόνο Αλοννήσου Alelma της αρεσκείας σας
  • ½ τομάτα
  • ¼ αγγούρι
  • ¼ κρεμμύδι κόκκινο
  • κάπαρη
  • ελιές
  • μαϊντανό

για τη σάλτσα:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη φάβα, αφού την ξεπλύνουμε, τη βράζουμε σε εμφιαλωμένο νερό με κρεμμύδι, καρότο και σκόρδο. Όταν χυλώσει προσθέτουμε άφθονο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι. Αν θέλουμε, κάνουμε τη φάβα πουρέ με κάποιο μηχάνημα.

Σε ένα πιάτο βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας φάβα, ξαπλώνουμε τον τόνο πάνω στη φάβα.

Αραδιάζουμε τα λαχανικά κομμένα σε ζαράκια περιμετρικά, την κάπαρη και τις ελιές.

Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για τη σάλτσα πολύ καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.

 

Αυτή τη λιχουδιά θα την απολαύσετε στα καταστήματα Μαύρος Γάτος & Περί Ορέξεως του Σεφ Παναγιώτη Καραγιαννίδη, στην περιοχή της Αλοννήσου.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.